Futbol kulüplerine 100 MİLYON LİRA vergi borcu çıkarıldı

Futbol kulüplerine 100 MİLYON LİRA vergi borcu çıkarıldı

Ekonomi Haberleri

Süper Lig'deki bazı kulüplerin vergi incelemeleri tamamlandı. Bu kulüplere 100 milyon lira vergi borcu çıkarıldı ve ayrıca ceza kesildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Spor Toto Süper Lig'deki bazı kulüplerin vergi incelemelerinin tamamlandığını belirterek, "Bu kulüplere 100 milyon lira vergi borcu çıkarıldı ve ayrıca ceza kesildi. Mahremiyetten ötürü isimleri açıklamıyorum ama o kulüplerimiz kendilerini biliyor" dedi. Vergi Denetim Kurulunun (VDK), ligdeki bütün kulüpleri incelemeye aldığını ifade eden Bakan Şimşek, "Hiçbir alan denetimsiz değil. Futbol kulüpleri de vergilerini düzgün ve zamanında ödemek zorunda. Kulüplerden bu cezaları tahsil edeceğiz" diye konuştu. Bakan Şimşek, menajerlerin kayıt dışı aldıkları ücretlerin ve sponsorluk anlaşmalarının da mercek altına alındığını belirterek, bu alandaki risk analiz çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...