Bakan Canikli: Zehirli ayakkabıları götüren araç takipte

Bakan Canikli: Zehirli ayakkabıları götüren araç takipte

Ekonomi Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bugüne kadar 15 bine yakın zehirli ayakkabıya el koyduklarını söyledi.

nbsp;Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İş Birliği Toplantısı için Atina'da bulunan Canikli, gündeme oturan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Yaklaşık olarak 15 bin civarında sağlığa zararlı ayakkabıya el konuldu. Onlar imha edilecek. Söz konusu firmaya 266 bin TL ceza verildi. Bu firma 15 bine yakın ayakkabıyı 10 gün içinde toplayıp, bedelini de iade edecek. Yapmazsa, devreye biz gireceğiz" dedi. Toplam 19 bin 460 çift sağlığa zararlı ayakkabı tespit ettiklerini açıklayan Canikli, şöyle devam etti: "Diğer zararlı ayakkabıların piyasaya sürülerek eskilerle değiştirildiği kesin. Bu malların antrepolardan çıkarıldığı günlere ilişkin kamera kayıtları da kayıp. Çalma olayı orayı bilen, içeride bulunan birilerinin eliyle oldu. Elimizde önemli bir bilgi var. Gece bir arabanın park ettiğini biliyoruz. O takip ediliyor şu anda."

MEMURLARA ÖDÜL

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Erenköy Gümrük Müdürlüğüne bağlı bir antrepoda, "imha edilecek zehirli ayakkabıların eskileriyle değiştirildiğini tespit eden" 2 personeli ödüllendirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...