Gazda indirim kararı ay sonunda gelecek

Gazda indirim kararı ay sonunda gelecek

Ekonomi Haberleri

Enerji Bakanı Yıldız, Gazprom yetkililerinin en geç yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Hedefimiz, ay sonuna kadar artık bu rakamın netleşmesi" dedi

Türkiye, Rusya'dan istediği doğalgaz indiriminin oranını bekliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Gazprom yetkilileri yarın veya bir sonraki gün Türkiye'ye gelecek. Bizim hedefimiz bu ay sonuna kadar artık bu rakamın netleşmiş olması" dedi. 2016'da Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak "23. Dünya Enerji Kongresi'nin Protokol İmza Töreni''nin ardından soruları cevaplayan Yıldız, "2015 yılındaki alacağımız indirimin netleşmiş olarak, bu şekliyle gaz alımlarına devam edeceğimizi söylemem lazım. Çünkü miktar, bir önceki yıldan az olmayacak. Daha fazla doğalgaz almış olacağız hava şartlarına bağlı olarak" diye konuştu.
6 MİLYAR $ KÂRDAYIZ nbsp;
AMA 43 DOLAR TEHLİKELİ
Bakan Yıldız, ham petrol fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin bir soruyu cevaplarken nbsp;"67-70 dolarlar, Türkiye'nin işine gelen fiyatlardır. Bunlar petrol ürünleri kullanan vatandaşlarımıza günlük olarak yansıyor" dedi. Bazen bir toplantıya girildiğinde, çıkıncaya kadar fiyatların değiştiğini söyleyen Yıldız, "Uluslararası Enerji Ajansı, 2 yıl önce petrol fiyatlarının 140 dolarların üzerinde seyredeceğini tahmin etmişti. Neyin nasıl olacağını önceden öngörmek doğru sonuçlar doğurmayabilir. Gerçekçi davranmamız lazım. Ham petrolün 43 dolarlara kadar düşmesi halinde petrolle alakalı yatırımlar durur. Belli bir seviyenin üzerinde üretimde olanlar üretimi durdurur. Bu da arz güvenliğiyle ilgili probleme sebep olur. Bu sefer de arzın azlığından fiyatlar yükselir. Tüketicilerin üreticileri, üreticilerin de tüketicileri bir nevi koruma altına alması lazım. Bizler fiyat ne kadar düşük olursa o hızla vatandaşımıza yansıyacağını biliyoruz. Ama bunun sürdürülebilir olması gerek" dedi. Son 5.5 ayda 6 milyar dolara yakın rakamın, akaryakıt indirimleri sebebiyle vatandaşın cebinde kaldığını anlatan Yıldız, indirimlerin bir müddet daha süreceğini öngördüklerini ifade etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...