`Kuyumcular da ne yapacağını şaşırdı`

/ Kaynak: AA
`Kuyumcular da ne yapacağını şaşırdı`

Ekonomi Haberleri  / AA

'15 Aralık'ta 150 lira olan çeyrek altının satış fiyatı, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 155 liraya çıktı'

Altın 3 günde 5 lira değer kazandı. Balıkesir Kuyumcular Derneği Başkanı Günsay, "Dün nbsp;piyasalar dağıldı. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı, müşteriden alsak mı bilemedik" dedi. Günsay, altının geçen hafta oldukça nbsp;sakin bir seyir izlediğini belirterek, 12 Aralık akşamında gramının 89 liradan nbsp;kapandığını ifade etti. Altının, haftaya aynı fiyatla başladığını ve 15 Aralık'ta öğleden nbsp;sonra artışa geçtiğini vurgulayan Günsay, şunları kaydetti: nbsp;Özellikle dün dolar ve avrodaki dalgalanmalar, rekorların kırılması altını da etkiledi. Dolar yükseldi, ons fiyatı arttı, altın da yükselişe geçti. nbsp;Dün bir ara gramı 94,5 lirayı gördü. Sonra tekrar inişe geçti ve günü 91,3 nbsp;liradan kapattı. Bugün 91 lira seviyelerinde bulunuyor. 15 Aralık'ta 150 lira nbsp;olan çeyrek altının satış fiyatı, piyasalardaki hareketliliğin etkisiyle 155 nbsp;liraya çıktı. 3 günde 5 liralık artış çok önemli. Uluslararası piyasalar, birçok nbsp;ülkede bu şekilde etkili oldu." nbsp;




PİYASALAR DAĞILDI
AA muhabirine yaptığı açıklamada Günsay, Merkez Bankasının müdahalesi sonucu altının sakinliğe nbsp;büründüğünü anlattı. nbsp;Şu anda piyasada şaşkınlığın hakim olduğunu dile getiren Günsay, "Dün nbsp;piyasalar dağıldı desek yeridir. Esnaf da şaşırdı. Elimizdeki altını satsak mı, nbsp;müşteriden alsak mı bilemedik. Vatandaş zaten hiçbir harekette bulunmadı. Dünü nbsp;oldukça sessiz geçirdik. Ne alan oldu ne de satan. Bugün alışveriş biraz daha nbsp;normale döner" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...