İstediği zammı alamayan çalışan iş aramaya başlıyor

İstediği zammı alamayan çalışan iş aramaya başlıyor

YAŞAM Haberleri

Kariyer.net düzenlediği ankette 11.016 kişinin %69'u 2015'te istediği zammı alamazsa iş aramaya başlayacağını söyledi.

Kariyer.net düzenlediği ankette adayların 2015 zam beklentilerini araştırdı. Anketi yanıtlayan 11.016 kişinin %69'u 2015'te istediği zammı alamazsa iş aramaya başlayacağını söyledi. Ücret artışlarının geçtiğimiz yıla göre daha fazla olması çoğunluğun beklentisini oluşturuyor. İş dünyası ve özellikle çalışanlar için yılın son günleri gündem ücret artış oranları olur. Türkiye'nin lider İnsan Kaynakları platformu Kariyer.net çalışanların 2015'te ücretlerdeki zam oranları ile ilgili beklentilerini web sitesinde düzenlediği bir anketle ortaya çıkardı. 11.016 kişinin yanıtladığı ankette çalışanlar, enflasyon oranında zam beklentileri olduğunu söyledi.
"Sizce bu yıl ücret artışları geçtiğimiz yıla göre daha fazla mı olacak?" sorusuna adayların %77'si "Hayır", aynı kalacak yanıtını verirken, sadece %23'ü "Evet" dedi. Bu oranlar adayların 2015'teki ücret artışlarıyla ilgili çok umutlu olmadığını ortaya çıkarıyor. Diğer bir soru ise bekledikleri artışı alamayan çalışanların düşünceleriyle ilgiliydi. "Bu yıl istediğim ücret artışını alamazsam; İş aramaya başlayacağım" diyenler ankete katılanların % 69'unun ortak görüşü. Çalışanlar, ücret artışlarının yüksek olamayacağını düşünüyor. Enflasyon oranında zam, büyük çoğunluğun beklentisini oluşturuyor. Ücret artışlarının motivasyonla doğrudan ilişkili olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Tepkisiz kalan çalışan sayısının da %31'de kalması işini kaybetme korkusunu gösterirken yıl içinde zam beklentileri devam ediyor.

Ücretler prim ve yan haklarla destekleniyor

Adayların beklentilerinin enflasyon yönünde olduğunun altını çizen Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2014 yılı hedeflerini tutturabilen, belirli bir kârlılık oranını koruyan şirketlerin çalışanlarının bu konuda daha şanslı olduğunun altını çizdi. Azoz, "Dünyadaki gelişmelere bakarsak bu yıl sadece enflasyon yaşanan ülkelerde, enflasyon oranında ücret zammı yapılması gündemde. Bu bağlamda ülkemizde de oranın enflasyona endeksleneceğini düşünebiliriz. Ancak ücretlerde en önemli trend, performans değerlendirmesi ve buna bağlı olarak verilecek prim ve yan haklar" yorumunu yaptı.

Anket sonuçları ne diyor?

Sizce bu yıl ücret artışları geçtiğimiz yıla göre daha fazla mı olacak?
Hayır, aynı kalacak %77
Evet %23

Bu yıl istediğim ücret artışını alamazsam;

İş aramaya başlayacağım % 69
İşime devam edip yıl içinde tekrar görüşeceğim % 31
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...