Çocuğun oturma şekline dikkat edin!

Çocuğun oturma şekline dikkat edin!

SAĞLIK Haberleri

Çocukların yanlış oturuş pozisyonlarının, önlem alınmazsa bel, sırt ve omurga gibi vücudun önemli bölümlerinde kaymalara sebep olabileceği bildiriliyor.

Diz üstü oturur gibi gözüken fakat ayakların dış yana bakması olarak tanımlanan 'W oturuş' biçimi, çocuğun içe basmasına, düztabanlığa, belde, sırtta ve omurgada kaymalara hatta kalça çıkıklarına bile sebep olabiliyor. Çocukların bu oturuş şeklinin yürüyene kadar hiçbir sakıncası olmadığını ancak, uzun süre 'W' şeklinde oturan çocukların ileride yürüyüşleri, duruşları ve kaslarının gelişiminin bozulabileceğine dikkat çeken Avrasya Hospital Fizik Tedavi Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Şenay Sıldır, nbsp;"Örneğin bacak arka kaslarının kısa kalması ve sertleşmesine bağlı olarak çocuklar balerin gibi parmak uçlarında yürüyebilirler, düztabanlık ortaya çıkabilir. Bu yüzden çocukların yanlış oturuş biçimlerine engel olmak gerekir" dedi.
ZİYNETİ KOCABIYIK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...