'Merkez Bankası yönetimine yakışmadı'

/ Kaynak: AA
'Merkez Bankası yönetimine yakışmadı'

Ekonomi Haberleri  / AA

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı Ali Kopuz, enflasyon verilerinin ardından, Merkez Bankası'nın ara toplantı yapmayacak olmasını değerlendirdi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz, enflasyon verilerinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ara toplantı yapmayacağı açıklamasına ilişkin, "Reel kesimin faizin indirilmesini dört gözle beklediği bir ortamda, böyle bir şansı tepmek Merkez Bankası yönetimine yakışmadı" dedi. Kopuz, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ocak ayında aylık bazda yüzde 1,1 artış kaydederken, yıllık enflasyonun da yüzde 7,24 düzeyine gerilediğini anımsattı. TCMB'nin bu durumu görmesine rağmen yapacağını ilan ettiği olağanüstü toplantıyı ertelediğini aktaran Kopuz, şunları kaydetti: "TCMB, topu bir kez daha taca attı. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Merkez Bankası yapacağı toplantıyı ertelememeli ve politika faizini 50 baz puan indirerek enflasyonla farkını kapatmalıydı. Şimdi Merkez Bankası bu toplantıyı erteleyerek piyasalara olumsuz bir mesaj vermiş olmadı mı? Böyle bir indirim şansını 24 Şubat'a ertelemek çok yanlış. TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın bu tutumunu anlayamıyorum. Reel kesimin faizin indirilmesini dört gözle beklediği bir ortamda, böyle bir şansı tepmek Merkez Bankası yönetimine yakışmadı. Faizi artırırken tarihinin en yüksek artırımlarını gerçekleştiren bir yönetimin, faizi düşürme noktasındaki manasız direnişi de son derece düşündürücü."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...