Yurtta hava durumu nasıl olacak?

/ Kaynak: İHA
Yurtta hava durumu nasıl olacak?

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurtta hava şöyle olacak

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Bursa, Yalova, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Amasya ve Tokat çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Hatay'ın kıyı ilçeleri ve Osmaniye, öğle saatlerinde Artvin'in kıyı kesimi ile Rize çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), zamanla Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ve Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 8 C

İstanbul: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu 13 C

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde güney ve batı ilçeleri ile öğle saatlerinde il geneli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 15 C

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer puslu 18 C

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 19 C

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11 C

Trabzon: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 11 C

Erzurum: Çok bulutlu, gece saatlerine kadar kar yağışlı 0 C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağmur ve sağanak yağışlı 9 C

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...