Müjdeli haber! Bu ilden petrol fışkırabilir

/ Kaynak: AA
Müjdeli haber! Bu ilden petrol fışkırabilir

Ekonomi Haberleri  / AA

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabilecegˆi potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak. Ortalama derinliği 3 bin metre olan 10 sondaj çalışması ve her bir sondaj alanında yaklas¸ık 40 kişiyle petrole ulaşılmaya çalışacak.


Güney Yıldızı Petrol Üretim, Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ, I·R/GYP/658 ruhsat numaralı yaklaşık 7 bin hektarlık sahada petrol aramak için proje hazırladı.Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, faaliyet sırasında ruhsat alanı ic¸erisinde 10 noktada sondaj c¸alıs¸ması yapılacak.So¨z konusu sahada o¨nceki yıllarda ac¸ılmıs¸ arama ve u¨retim petrol kuyularından elde edilen verilere go¨re petrol rezervinin bulunabilecegˆi potansiyel alanlar tespit edilmis¸ti. Sondaj c¸alıs¸maları sonucunda sahadaki petrol rezervleri hakkında daha net bilgi sahibi olunacak. Arama sondaj faaliyetlerinin, ruhsat su¨resi boyunca sürdürülmesi öngörülüyor.Yapılan sondajların olumlu sonuc¸lanması durumunda, sahada petrol u¨retimi ic¸in u¨retim kuyuları açılması planlanıyor.Petrol arama sondajlarında gu¨nde 3 vardiya halinde c¸alıs¸ılacak. Her bir sondajda ortalama 3 bin metre derinliğe ulaşılması hedefleniyor.Faaliyet sırasında her bir sondaj alanında yaklas¸ık olarak 40 kis¸i c¸alıs¸acak. İs¸c¸i olarak c¸alıs¸acak personelin bo¨lge halkından sec¸ilmesine o¨zen go¨sterilecek.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...