'Kadın girişimciye ihalelerde fiyat avantajı sağlanmalı'

'Kadın girişimciye ihalelerde fiyat avantajı sağlanmalı'

Ekonomi Haberleri

TOBB Başkanı, ABD'de kamunun kadın girişimcilerin şirketine avantaj sağladığını, Türkiye'nin de bunu yapması gerektiğini söyledi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin fiyat avantajı ve kamu ihalelerinde öncelik vermek suretiyle desteklenmesini istedi. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına seçilen Ali Sabancı'yı kutlayan Hisarcıklıoğlu, iki başkanın da rol model olarak birçok insana yol göstereceğine inandığını söyledi.
Kamu alımlarında yerli malına yüzde 15 fiyat avantajı sağlayan düzenlemeye dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Yıllarca bunun mücadelesini verdik, sonunda oldu. Sanayi Bakanımız Sayın Fikri Işık'a teşekkür ediyoruz. Şimdi bunu kadın girişimcilerin desteklenmesi noktasına taşıyalım. ABD'nin bazı eyaletlerinde kadın girişimci, ürettiği malı daha pahalıya satsa bile devlet bunu alıyor. Bununla da yetinmeyip kadınların kurduğu şirketlere öncelik için kota koyuyor. Devlet mal alırken bu kotayı doldurmak zorunda kalıyor. Biz de bunu yapabiliriz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...