Aynı anda 3 damarı ve kalp kapağı değişti

Aynı anda 3 damarı ve kalp kapağı değişti

SAĞLIK Haberleri

Ciddi nefes darlığı ile hastaneye giden 73 yaşında bir kadının 3 damarı ve kalp kapağı aynı anda değiştirildi.

Nadir ameliyatlardan biri olan, yaşlıda aynı anda üçlü by-pass ve kalp kapak değişimi ameliyatıyla sağlığına kavuşan Fatma Avcıoğlu, 1 haftada hastaneden yürüyerek çıktı.
YAŞLILARDA?RİSKLİ
Ameliyatı gerçekleştiren Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ahmet Akgül, yaşlılarda kalp ameliyatının süresi uzadıkça riskin arttığını belirterek nbsp;"Göğsü açıp kalbi durdurduktan sonra çok hızlı hareket etmek gereklidir. Bu hastamızın 3 damarı birden tıkalıydı ve kalp kapağı kireçlenerek işlevsiz hale gelmişti. Üst üste göğsü açmak tehlikeli olduğu için iki ameliyatı da bir arada yaptık. Bu yaştaki kişilerde iki ciddi kalp ameliyatı genellikle yapılmaz. Belki de dünyada ilk defa gerçekleştirildi. Hasta 1 hafta içinde iyileşerek taburcu oldu" dedi. nbsp;
1 HAFTADA TABURCU
73 yaşındaki Fatma Avcıoğlu, Prof. Dr.?Ahmet?Akgül'ün gerçekleştirdiği ameliyatla 1 haftada ayağa kalktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...