Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

/ Kaynak: AA
Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi maden ocağındaki göçükte 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, maden ocağının eksi 450 kodunda henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçükte madencilerden Nevzat Candan (39) yığınların altında kaldı, üzerine tahkimat ve kömür parçaları düşen Yaşar Özdemir ise yaralandı.
Mesai arkadaşlarının çalışmasıyla enkaz altından çıkarılan Candan ile Özdemir'in yanı sıra iş kazası sırasında şoka giren Hüseyin Demirdöven, 112 Acil Servis ekiplerince Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Madencilerden Candan, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kömür üretimi sırasında ocakta göçük meydana geldiğini söyledi. Candan'ın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Mutlu, "Özdemir'in ise ayağı kırıldı. İş kazası gören maden işçimiz Hüseyin Demirdöven ise şoka girdi. Çok üzgünüz" dedi.
GMİS Armutçuk Şube Sekreteri Ali Eşitmez de Nevzat Candan'ın dün doğum gününü kutladığını, bugün ise iş kazasında hayatını kaybettiğini kaydetti.

ÖLEN MADENCİ BİR GÜN ÖNCE DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞ

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında sabah saat 04.00 sıralarında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden Nevzat Candan'ın babası Hasan Candan, hastane önünde diğer oğlu Şaban Candan ile birbirlerine sarılıp ağladı. Kendisinin de 18,5 yıl madende çalıştığını dile getiren baba Candan, "Ne bileyim, Allah'ın takdiri mi diyelim? Nasıl diyelim? Yer altını bilirim, ancak nasıl oldu nasıl gitti bilmiyorum. Ben de madende 18,5 yıl çalıştım. Oğlum da 2000 yılında madene girdi" dedi.
Evli ve üç çocuk babası olduğu öğrenilen Nevzat Candan'ın dün doğum gününü kutladığı öğrenildi.
Maden ocağında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...