Otobüslerede zorunlu olan o uygulama kaldırıldı

/ Kaynak: AA
Otobüslerede zorunlu olan o uygulama kaldırıldı

YAŞAM Haberleri  / AA

Avrupa'ya açılan sınır kapılarından Türkiye'ye gelen otobüslerin hepsinin zorunlu x-ray taramasından geçirilmesi uygulaması kaldırıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, x-ray taraması nedeniyle gümrüklerde zaman zaman uzun süre beklendiğini söyledi. Beklenen sürenin bazen 2-3 saate ulaştığını aktaran Şahin, "Konu Bakanlar Kurulu'nda da görüşüldü. Otobüslerin tamamının x-ray cihazından geçirilmesi uygulaması kaldırıldı. Riskli otobüsler ve rastgele sistemin belirlediği otobüsler taramadan geçirilecek" diye konuştu. Kapıkule, Hamzabeyli ve İpsala gümrük kapılarından Türkiye'ye giriş yapan otobüsler, geçen yıl kasım ayından bu yana x-ray taramasına sevk ediliyordu. Uygulama kapsamında yolcuları indirilen otobüsler, x-ray hangarına çekilerek taramadan geçiriliyordu.



YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...