Suriye sınırında Nevruz ateşi yakıldı

/ Kaynak: DHA
Suriye sınırında Nevruz ateşi yakıldı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Mahallesi ile Suriye'nin Kobani kentinde nevruz ateşi yakıldı.

Sınırın iki tarafında yapılan ve binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda Öcalan lehine sloganlar atıldı. HDP ve Demokratik Toplum Kongresi'nin öncülük ettiği Nevruz kutlamaları, IŞİD'in püskürtüldüğü Suriye'nin Kobani kentine komşu Suruç'tan başlatıldı. Kutlamalar için Suruç'a gelenler Kobani sınırındaki Mürşitpınar Mahallesi'nde toplandı. Türkiye tarafında yaşananların bin benzeri de Suriye tarafında gerçekleşti ve yüzlerce Kobanili Türkiye sınırındaki bir tepede toplanarak nevruz ateşi yaktı. Sınırın iki tarafında PKK ve YPG flamaları açıldı, Abdullah Öcalan ve çatışmalarda ölenlerin fotoğrafları taşındı, sık sık sloganlar atıldı. nbsp;
Türkiye tarafında yapılan kutlamalara katılanlar yerel sanatçıların seslendirdiği türkülere halay çekerek eşlik edip, yakılan nevruz ateşinin üzerinden atladı. Sınırda gerçekleştirilen kutlamalara HDP'li milletvekilleri ile Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim de katıldı.
Türkiye ve Suriye sınırında aynı anda başlayan kutlama için bölgede jandarma ve polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Suriye tarafında yapılan kutlamalarda ise kalabalığın güvenliğini silahlı YPG'lilerin sağladığı görüldü.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...