Kadına şiddet saray sofrasında!

Kadına şiddet saray sofrasında!

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın üçüncü kez ev sahipliğini yaptığı Cumhurbaşkanlığı sofrasında bu defa kadına yönelik şiddet ve önlenmesi için yapılacaklar masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez ev sahipliğini yaptığı Cumhurbaşkanlığı sofrasında bu defa kadına yönelik şiddet ve bunun önlenmesi için yapılacaklar masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanlığı Sofrasındaki misafirler çoğunluğunu kadınların oluşturduğu akademisyenler, kamudan isimler, STK başkanları ve gazeteciler oldu. Daha önce "Kadına yönelik şiddeti bizzat takip ettiğim konular arasına alıyorum" diyen Erdoğan, toplantıda yaptığı açılış konuşmasının ardından daha çok katılımcıları dinledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına karşı şiddetle mücadele için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde özel bir birim kurulacağını da katılımcılarla paylaştı. Erdoğan'ın, "Bu birim farklı kurumları bir araya getirecek. Yasal, toplumsal, eğitim gibi bir bütüncül yaklaşım içinde meselenin çözülmesi yönünde hizmet verecek" dediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı'nın, sigara ile mücadele nasıl bir ivme kazandıysa, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde de bir ivme kazanılacağını söylediği belirtildi. Toplantı 4.5 saat sürdü.
Ebru Karatosun ANKARA nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...