Deniz Bank'tan Türk sporuna 20 milyon $

Deniz Bank'tan Türk sporuna 20 milyon $

Ekonomi Haberleri

Hakan Ateş, 10 yıl vadeli kredileriyle yapılan tesislere büyük katkı sağladıklarını belirtti

GÜVEN ADALI
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Denizbank'ın spor kulüplerine sağladığı 897 milyon TL'lik kredi hacmi ile sektörde lider konumunda olduğunu belirterek, "Biz spor kulüplerine uzun vadeli kredi tesis eden ilk ve şu an için de neredeyse tek bankayız" dedi. CEV Denizbank Voleybol Erkekler Şampiyonlar Ligi final maçının ardından basın mensuplarının Denizbank, bankacılık sektörü ve Türkiye ekonomisine ilişkin sorularını yanıtlayan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, spor kulüplerine sağladığı 897 milyon TL'lik kredi hacmi ile sektörde lider konumunda olduğunu belirtti. Türkiye'nin 4 büyük takımının sermaye piyasası işlemlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Ateş, banka olarak spora yıllık 20 milyon dolara yakın sponsorluk ve reklam desteği verdiklerini ve Avrupa Voleybol Şampiyonası kapsamında da yıllık 5 milyon liraya yakın bir sponsorluk bütçesi ayrıldığı bilgisini verdi. Spor kulüpleri hep kısa vadeli finanse edildiği için çok ciddi faiz ve likidite yükleriyle karşılaştıklarını ve hiç spor tesisi yapamadıklarını vurgulayan Ateş, "Hem İstanbul takımlarının hem Trabzonspor'un kısmen de Bursaspor'un yeni tesislerinde tuzumuz var. Çünkü bu kulüplerin ödemesiz 2-3 yıl 8-10 yıl gibi uzun vadeli fonlara ihtiyaçları var ve biz bunu finanse etmenin metodunu bularak kulüplerimizin hep yanında olduk" dedi. nbsp;
FED FAİZİ ARTIRAMAZ
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayında faizleri artıracağının konuşulduğunu belirten Ateş, "Bence faiz artışı aralık ayını da geçer. ABD'nin parası değerlendi. Bir de üzerine faizi yükseltirse dolar uçup gidecek. O nedenle Fed Başkanı Janet Yellen'in dikkatli ve muhafazakar davranmasını bekleriz. Bu da bütün gelişmekte olan ülkelerin para birimlerini etkiliyor" değerlendirmesini yaptı.
% 3 BÜYÜME?YAKALANACAK
Türkiye'nin bu yılki büyümesinin her ne kadar seçim olsa da yüzde 3'leri yakalayacağını ve bunun iyi bir performans olacağını belirten Hakan Ateş, "Türkiye bir istikrar adasıdır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...