Petrol, İran uzlaşmasıyla sert düştü

Petrol, İran uzlaşmasıyla sert düştü

Ekonomi Haberleri

İran ile nükleer müzakerelerde uzlaşmaya varılması, ülkenin daha fazla petrol ihraç etmesinin önünü açtı. Bu etkiyle brent petrol 54 doların altını gördü

Petrol fiyatları, İran ile 5+1 ülkeleri arasında yürütülen nükleer müzakerelerde anlaşmaya varılmasının ardından sert düştü. Geçen hafta Yemen gerilimi ile tırmanan brent petrolün varil fiyatı, 54 doların altını gördü. Ardından fiyatlar, 55 dolar civarında denge bulmaya çalıştı. Analistler, İran ile nükleer müzakerelerde uzlaşmaya varılmasının, ülkenin daha fazla petrol ihraç etmesinin önünü açtığını, bu durumun petrol fiyatlarındaki düşüşü beraberinde getirdiğini ifade etti. Brent petrolün varil fiyatı için aşağı yönlü seyrin devamında, 52 doların destek konumunda bulunduğuna işaret ediyor. Trans Atlantik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) Türkiye Temsilcisi Cenk Pala, İran'ın sahip olduğu 34 trilyon metreküplük doğalgaz rezervinin son derece önemli bir miktar olduğuna dikkati çekerek, "İran'ın bu rezervleri işleyecek teknolojisi ve parası yok, bu nedenle Batı'nın yardımına ihtiyacı var" diye konuştu. Pala, İran'ın geniş doğalgaz rezervlerinin, ana pazarlara inşa edilecek boru hatlarıyla ulaşabileceğine işaret ederek, "Türkiye, İran'ı Batı'ya adapte edebilecek tek ülke" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...