Mobius, DeFacto'yu dünyaya tanıtacak

Mobius, DeFacto'yu dünyaya tanıtacak

Ekonomi Haberleri

Türk tekstil şirketi DeFacto, küresel marka olmak için ilk adımını, ABD'li yatırımcı Marc Mobius'la attı.

ürkiye'nin önemli tekstil markalarından DeFacto, dünyada yaklaşık 700 milyar doları yöneten global yatırım şirketi Franklin Templeton Investments ile anlaştı. Türkiye'de ilk reklamlarında 'jean çıkarma' sloganını kullanarak ürünlerini tanıtan şirket, Amerikalı Marc Mobius'un başkanlığını yaptığı Franklin Templeton tarafından dünyaya açılacak. Şirket, Templeton'a satıştaki hedefini "İkinci 10 yıllık dalgada dünyaya açılmak" şeklinde açıkladı. 65 yıllık yatırım tecrübesi ve 150'nin üzerinde ülkede global ve yerel yatırımı yöneten Franklin Templeton'ın DeFacto'nun yüzde 8 hissesini satın alarak ortak olduğu iş birliğinde Unlu amp;Co, DeFacto ve hissedarlarının münhasır danışmanlığını üstlendi.
HEDEF 10 KAT BÜYÜMEK
Yeni ortaklıkları hakkında konuşan DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Perakende Grup Başkanı İhsan Ateş; "Templeton ile bu ortaklığın önümüzdeki yıllarda bölgesel ve küresel genişleme konusundaki daha kapsamlı stratejimize olumlu katkıları olacağına inanıyorum. Türkiye'de 7 yılda 10 kat gibi cüretkâr bir genişleme planımız var ve uluslararası operasyonlarımızı da, birkaç yeni ülkeye de girmek dahil olmak üzere, ciddi şekilde genişletmek istiyoruz. Hem yurt içi, hem yurt dışı yatırımlarımızı sürdürerek DeFacto'yu global marka haline getirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde 9 kat daha büyüme gerçekleştireceğiz. Templeton gibi 150 ülkede deneyimleri olan güçlü bir stratejik ortağımız global hedeflerimize ulaşmamızda büyük katkı sağlayacaktır. DeFacto olarak hisse satışı yapmaktan çok, stratejik anlamda değer katacak bir ortaklık yaptık, deneyimleriyle de Templeton ile buluşmuş olduk" dedi.
BİRKAÇ YENİ ÜLKEYE GİDECEK

Templeton İcra Kurulu Başkanı Mobius, Kıdemli Başkan Yardımcısı Erman Kalkandelen ve DeFacto Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İhsan Ateş, markayı ilk safhada birkaç yeni ülkeye götürme hedefini açıkladı. Marka, sonraki aşamada ise dünyanın birçok ülkesinde boy gösterecek

Mobius: Şirketin büyüme potansiyelinden etkilendik

Dünyaca ünlü yatırımcı, Templeton Emerging Markets Group İcra Başkanı Dr. Mark Mobius, DeFacto'da azınlık hissedarı olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Şirketin yönetimi ve büyüme potansiyelinden çok etkilendik. Bize göre, DeFacto müşterilerine iyi bir değer sağlayarak, yükselen piyasalarda rahat giyim perakendecilik alanında muazzam bir pazara hizmet veriyor ve bizim desteğimizin de şirketin bölgede ve denizaşırı pazarlardaki genişleme hedeflerine ulaşmasına imkân vereceğini ümit ediyoruz" dedi. Templeton Kıdemli Başkan Yardımcısı Erman Kalkandelen de Defacto'nun yükselen piyasalarda hızla büyüyen orta ölçekli giyim kesiminde yinelenebilir bir iş modeli ve varlığı olduğuna inanıyoruz. DeFacto'ya yatırım bizi çok heyecanlandırdı. Onların büyümesine anlamlı katkı sağlayacağımıza inanıyoruz" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...