HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yüz binlerce memura ek derece müjdesi! İşte detaylar

Kaynak:
Yüz binlerce memura ek derece müjdesi! İşte detaylar

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / 

15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara da seçimlerden sonra ek derece verilecek. Konumuna göre memur maaşlarına 150 TL'ye kadar zam yapılacak

Hükümet, 10 yıldır ek derece bekleyen memurlarla ilgili önemli bir karar aldı. Devlet memuriyetine 15.01.2005 tarihinden önce başlamış olanlara "ilave 1 derece" uygulanmış, bu tarihten sonra göreve başlayan yaklaşık 1 milyon memur için "benzer şekilde bir derece yükselmesi" yapılmamıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "doğrudan maaş yükselmesi" anlamına gelen "ek derece" adaletsizliğinin biteceğini söyledi. Memur-Sen 5. Olağan Genel Kongresi'nde konuşan Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde inşallah memurların özel talebi olan ve uzun zamandır gündeme getirilen 'ek derece' konusunda harekete geçiyoruz. 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi için prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi bu olacak. Böylece hem 14 Ocak 2005 ile 16 Ocak 2005 arasında ortaya çıkabilecek adaletsizlikler giderilecek. Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde gereken adımlar atılacak, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. İcap eden yerleri de ek personelle takviye edeceğiz" dedi. Yapılacak düzenlemeyle 5/1'den 4/1'e yükselecek mühendisler için 150, avukatlar için 130, memurlar için 120, hemşireler için 115, polisler için 99 ve öğretmenler için 88 liraya kadar maaş zammı söz konusu olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...