Mehmet Ali Şahin: Yerli üretime ağırlık vereceğiz

/ Kaynak: AA
Mehmet Ali Şahin: Yerli üretime ağırlık vereceğiz

Ekonomi Haberleri  / AA

Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin 13 yıl içinde istikrarla 3 misli büyüdüğünü, yeni dönemde yerli üretime ağırlık vereceklerini söyledi.

Şahin, Finike ilçesindeki plastik meyve kasası üretimi yapan bir fabrikayı gezdi. İşçilerle sohbet eden Şahin, vatandaşın 13 yıldır Türkiye'de AK Parti'yi iktidara taşıdığını, iş başına getirdiğini söyledi.

Türkiye'de hizmet etmeye çalışan bir parti olduklarının altını çizen Şahin, "Siz bizi icraatlarımızla tanıyorsunuz, eğitim, sağlık, ulaşım, sosyal yardımlaşma alanlarında attığımız adımlarla tanıyorsunuz" dedi.

AK Parti'nin 2002 yılında 14 aylık bir partiyken seçime girdiğini ve tek başına iktidara geldiğini hatırlatan Şahin, partinin her seçimde oyunu artırarak iktidarını sürdürdüğünü kaydetti.

Halkın yapılanları görerek AK Parti'ye destek verdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Şimdi 4'üncü genel seçimlere gireceğiz. Bu ülkede yapacağımız şeyler var. Hedefimiz Türkiye'yi inşallah 2023 yılında, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde dünyanın en kalkınmış, en gelişmiş ülkeleri arasına sokmak. Bunu istemek, yapmak için yeterli değil. Siz destek verirseniz yapabiliriz. O nedenle 7 Haziran'dan sonraki süre önemli."

"YERLİ ÜRETİME YOĞUNLAŞACAĞIZ"

Şahin, amaçlarından birinin de Türkiye'yi dışa bağlılıktan kurtarmak olduğunu söyledi. Türkiye'nin bugün ihtiyacı olan birçok ürünü dışarıdan aldığına işaret eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savunma sanayisinde askerimizin, güvenlik güçlerimizin ihtiyaç duyduğu birçok ürünü dışarıdan alıyoruz. Tankımızı, tüfeğimizi dışarıdan alıyoruz, uçaklarımızı dışarıdan alıyoruz. Şimdi inşallah yeni dönemde, 7 Haziran'dan sonra başlayacak dönemde tüm yoğunlaşmamız, dışarıdan aldığımız bu ürünleri Türkiye'de üretmeye başlamaktır, başladık da inşallah. Mesela tankımızı yüzde 100 yerli imal etmeye başladık. İnsansız hava araçlarını artık Türkiye'de üretiyoruz. İnşallah 2019'a girdiğimizde kendi uçaklarımızı da yapmaya başlayacağız. Bu ne demek, paramız dışarıya gitmeyecek. Belki de bunu yapamayan ülkelere, Körfez ülkelerine, Asya ülkelerine bu ürünleri satar hale geleceğiz. Şu anda savunma sanayi alanında ürettiğimiz bazı ürünleri zaten başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere satmaya başladık. Bu dönem bizim artık yerli üretime önem vereceğimiz bir dönem olacaktır ama bunu istemekle olmuyor. Siz dualarınızla destek verirseniz bunları başarabiliriz."

Konuşması sırasında bir yavru serçenin yere düştüğünü gören Şahin, vatandaşlara üzerine basmaması uyarısında bulundu. Buradaki bir kişi de serçeyi, "talih kuşu" olarak değerlendirdi.

"GELİRİN GİDERE DENGELİ OLMASI GEREKİYOR"

Şahin, daha sonra ilçede esnafı ziyaret etti, sorunları dinledi. Bir emeklinin muhalefet partilerinin seçim vaatlerini hatırlatması üzerine Şahin, bu vaatlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şahin, "Senin gelirin ile giderinin dengesi olması lazım. Giderin, gelirinden fazla olursa dengeyi kuramazsın" diye konuştu.

İlçedeki meyve sebze depolama ve paketleme tesislerini de gezen Şahin, üretim alanındaki yeni sistemler hakkında bilgi aldı. Şahin, vatandaşlarla öz çekim de yaptı.

Seçim otobüsü ile ilçeyi gezen Şahin, partisinin milletvekili adaylarını tanıttı ve destek istedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...