Savcı seri beraat istedi

Savcı seri beraat istedi

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan'ın ofisine dinleme cihazı yerleştirilmesiyle ilgili soruşturmaya bakan savcı, 13 sanıktan 7'sinin beraatini istedi.

Ebru Karatosun Ankara
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofisine "böcek" olarak adlandırılan dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 kişi hakkında açılan davanın 7'nci duruşmasında savcı mütalaasını açıkladı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasına tutuklu sanıklar Emniyet Müdürü Sedat Zavar, polis memuru İlker Usta, başka suçtan tutuklu eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz ile Erdoğan'ın ve Başbakanlık avukatları katıldı. Davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Ankara Cumhuriyet Savcısı Şaban Yavuz, dosyanın sürüncemede kalmaması için haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar Ali Özdoğan ve Enes Çığci ile gıyabi tutuklu sanık Serhat Demir hakkındaki dava dosyasının ayrılmasını istedi. Sedat Zavar ve İlker Usta'nın "kamu görevlisinin haberleşmenin gizliliğini ihlali" ve "siyasi ve askeri casusluk" suçlarından 23'er yıla kadar mahkum edilmelerini isteyen Savcı Yavuz, Hasan Palaz'ın da dinleme cihazlarının yerleştirilmesi sırasında teknik destekte bulunmak suçundan 9 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti. Savcı, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanı Mehmet Yüksel, suç tarihinde Erdoğan'ın Yakın Koruma Müdürlüğünü yapan Zeki Bulut ile Hurşit Gölbaşı, Ahmet Türer, Seyit Saydam, Harun Yavuz ve İbrahim Sarır hakkındaysa inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat talebinde bulundu. Savcının talebine itiraz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hurşit Gölbaşı ve Seyit Saydam dışındaki sanıkların cezalandırılmasını istedi. Karar, 26 Haziran'daki duruşmada açıklanacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...