Sıcak hava kalbi vurabilir

Sıcak hava kalbi vurabilir

SAĞLIK Haberleri

Aşırı terlemeye bağlı olarak meydana gelen sodyum ve potasyum kaybı sebebiyle kalbe giden damarlar daralır ve kanın akışkanlığı azalır.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Aşırı sıcak havalardan en çok kalp ve damar hastalıklarının etkilendiğini söyleyen uzmanlar, kalp hastalarının yaz aylarında çok daha dikkati olmaları gerektiğini bildiriyorlar. Yazın aşırı terlemeye bağlı olarak su ve özellikle kalp sağlığı için gerekli sodyum, potasyum gibi tuzların da kaybedildiğini söyleyen İstanbul Florence Nightingale Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hayri Parlar, "Böbreklerimiz kaybettiğimiz su ve tuzları vücutta tutmaya çalışır. Bu durum damarlarımızı büzer ve darlaştırır. Kanın akışkanlığı da azalır ve yoğunluğu artar. Böylece kan daha kolay pıhtılaşır. Damar tıkanıklığına bağlı oluşan kalp krizi riski artar" dedi. Dr. Parlar, kalp hastalarının yaz aylarında alabileceği basit tedbirleri sıraladı…


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...