TGDF Başkanı'ndan Ramazan uyarısı: 'Koalisyon zammı' yapanı afişe ederiz

TGDF Başkanı'ndan Ramazan uyarısı: 'Koalisyon zammı' yapanı afişe ederiz

Ekonomi Haberleri

Türkiye'de gıda fiyatlarının dünya ortalamasının yüzde 20 üstünde olduğunu belirten TGDF Başkanı Kopuz, spekülatörleri suçladı

Önder Çelik İSTANBUL
Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala piyasada artan belirsizliğe paralel zamlar da gündeme geldi. Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) Başkanı Şemsi Kopuz, düzenlediği basın toplantısında bu yıl ramazan zammından ziyade 'koalisyon zammı' olabileceğini söyledi. Ramazanda zam yapmayacaklarını kaydeden Kopuz, spekülatörleri uyararak, "Sakın ola ramazanda, seçim sonrası oluşturulacak fırsatçılığa meyil etmesinler. Şayet bunu yaparlarsa basın toplantısı yaparım ve bunları deşifre ederim" dedi.
OECD verilerine göre Türkiye'de gıda fiyatlarının dünya ortalamasının yüzde 20 üzerinde olduğuna işaret eden Kopuz, yeni kurulacak hükümetin önceliğinin gıda spekülatörleri ile mücadele etmek olması gerektiğini söyledi ve ekledi: "Sadece tarladaki patatese el koymakla değil, Hal Yasası'nın işlerliğini artırmak gerekiyor. Kapadokya'da depolar mahzenler kurulmuş. Sanki silah satıyorlar. Depolarda patatesler, fındıklar almış başını gidiyor. Sanayici hammadde alamıyor. Vatandaş ucuz gıda bulamıyor."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...