İnternet şirketlerine ETOHUM DOPİNGİ

Düzenleyen:
İnternet şirketlerine ETOHUM DOPİNGİ

Ekonomi Haberleri

Türkiye’deki internet şirketlerinin sayısını artırmak ve internet ekosisteminin gelişmesi için çalışan Etohum, bu yıl yatırım yapılacak 21 başarılı girişimi belirledi

Önder ÇELİK İSTANBUL

Türkiye’de internet ekosistemini geliştirmek amacıyla faaliyet gösteren ve internet ile teknoloji alanında katma değer üreten başarılı girişimcilerle, şirketleri, melek yatırımcıları ve profesyonelleri bir araya getiren yatırım şirketi Etohum, bu yıl yatırım yapılacak en başarılı girişimleri seçti. Etohum tarafından İTÜ Arı Teknokent ve Logo sponsorluğunda düzenlenen Girişimcilik Zirvesi’nde, Etohum’a bu yıl başvuru yapan yaklaşık 2 bin 500 girişim arasından seçilen 21 girişim, 2016’da yatırım yapılacak en başarılı Etohum girişimleri olarak belirlendi. Duyurulan girişimler; Dijital Kumbara, Simenty, Planote, Uzmanıyla Konuş, Beetouch, Magpos, İşini Sev, Fiza, Mobil Exper, Bean, Sukolay, Beatrips, Smart Assist, Nara, Eye Track, Beyond, Gaming Battleground, Mytoddlr, BDcabs, Gamedoora ve eList Guy oldu. 25-27 Şubat tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek 8. Startup Turkey organizasyonunda yatırımcılar ile buluşma hakkı kazanan girişimciler, bu aşamadan sonra bir dizi mentorluk ve eğitim sürecini tamamlayacak, yatırımcılarla yüz yüze görüşmeler yaparak girişimlerini büyütmeye çalışacaklar.
seçilen Etohum 2016 girişimlerinden bazıları
¥ Dijital Kumbara: Orbay Keskin tarafından kurulan Dijital Kumbara, kullanıcıların kredi kartı işlem tutarlarını yuvarlayıp ekstra tutarı banka ve emeklilik hesabına aktararak para biriktirmelerini sağlıyor. Dijital Kumbara ile her kredi kartı sahibi harcarken para biriktirebiliyor.
¥ Simenty: Edip Enes Çakır, Ali Göksel Bektaş tarafından geliştirilen bu uygulama internet sayfalarının otomatik olarak mobil uyumlu versiyonlarını oluşturuyor.
¥ İşini Sev: Duygu Aynur ve Bilge Can Gurer tarafından kurulan İşini Sev, iş arayanları, kariyer değiştirmek isteyenleri ve ne istediğini bilmeyenleri çeşitli mesleklerdeki rol modelleriyle buluşturuyor.
¥ Fiza: Pooya Ghaffari tarafından kurulan Fiza, kaliteli Türk tekstil ürünlerini İran pazarına sunan bir e-ticaret platformu. Fiza, İran modasındaki güncel trendleri takip ediyor ve kullanıcılarının zevklerini ortaya çıkarıyor.
¥ Mobil Exper: Alpay Bilgiç tarafından kurulan Mobil Exper, araçlardaki arıza tespiti için bulut tabanında arıza verilerini toplayan bir akıllı çözüm. Mobil Exper her yolculukta 2000’e yakın farklı değer topluyor. Yapay zekâsı sürücünün alışkanlıklarını belirliyor ve gelecekte oluşacak arızaları tespit ediyor.
¥ Sukolay: Eren Erdem ve Mert Seçilmiş tarafından geliştirilen Sukolay, kullanıcılarını en hızlı ve en rahat su siparişi sistemiyle tanıştıran bir mobil uygulama. Sukolay uygulaması kullanıcıların çeşitli su marka ve boylarını seçerek adreslerine şişelenmiş su sipariş etmelerini sağlıyor.
¥ Eye Track: Tamay Cilasun tarafından kurulan Eye Track, Alzheimer hastalarının kaybolma sorununa çözüm getirip yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor. Eye Track hastaların konumlarını yakınlarının anında görmesini sağlıyor. Hastanın belli sınırlar dışına çıktığı durumlarda uyarı gönderiyor, AVM’ler gibi çok katlı binalarda dahi hastanın konumunu takip edebiliyor.

Kim, hangi konuda nasıl başvuruyor?

¥ Etohum’a internet, e-ticaret, mobil, oyun ve yazılım konusunda bilgisi / fikri / girişimi olan, kendi şirketini kurmayı planlayan veya kurmuş tüm girişimciler katılabilir.
¥ Girişimciler herhangi bir seviyede okuyor veya okulunu bitirmiş olabilir. Mezun olmuş, çalışmaya başlamış ancak kendi işini kurmayı isteyen kişiler / takımlar da başvurabilir.
¥ Kendi şirketini kurmuş, ürün veya sitelerini çalıştırmaya başlamış internet girişimcileri de başvuru yapabilirler.
¥ Girişimciler bireysel olarak başvuracakları gibi takım halinde de katılabilirler.

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...