Bangladeş'ten yatırım daveti

Düzenleyen:
Bangladeş'ten yatırım daveti

Ekonomi Haberleri

Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu Burhan Üddin, “Gelin, pişman olmayacaksınız” diyerek Türk müteşebbisleri yatırıma davet etti.

İrfan Özfatura İSTANBUL  - İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelen Burhan Üddin, "Bangladeş 160 milyon nüfusu ile dünyanın 8’inci kalabalık ülkesi, insanlarımız genç ve çalışkan. Kalkınma hızında Çin ve Nijerya’dan sonra geliyoruz. Şu an kişi başına düşen milli gelirimiz 1300 dolar ama bu rakam yükseliyor. Dünyaca ünlü tekstil markaları Bangladeş'e gelerek üretim yapıyor ki, arasında Türk firmaları da var. Hükümetimiz 2020'ye kadar orta gelirli bir ülke olmak için çalışıyor" dedi.  Türkiye ile 1 milyar dolarlık ekonomik ilişkilerinin bulunduğunu hatırlatan Üddin, şöyle devam etti: "2020 hedefimiz bunu 3 milyar dolara çıkarmak. Bu rakamın büyümesi size de bize de yarar. Ankara’nın yanı sıra İstanbul’da da olmamız gerektiğini anladık ve bir konsolosluk açtık. Yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlıyoruz, gelenler pişman olmadı, gelecekler de olmayacaklar. Biz dünyada çay, pirinç ve kenevir ile tanınıyoruz. Ancak Bangladeş son yıllarda büyük bir sıçrama yaptı sanayi ürünlerini de çeşitlendirdi. Eczacılık, gemi inşa, konfeksiyon, deri ve dondurulmuş su ürünlerinde cazip fırsatlar sunuyoruz."

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...