TOFAŞ ile ortaklıkta dünya rekoru kırdık

Düzenleyen:
TOFAŞ ile ortaklıkta dünya rekoru kırdık

Ekonomi Haberleri

İtalyan otomotiv devinin Operasyon Direktörü Altavilla, "1968'de Tofaş ile başlayan serüvenimiz, otomotiv endüstrisinin en uzun ortaklığı; tutarlılık, başarı ve güvenin bir göstergesi" dedi

Ekonomi Servisi
Her yıl Avrupa'nın fiyat ve kalite anlamında en iyi otomobilini belirleyen AutoBest'in "2016 ödülleri" sahiplerini buldu. Avrupa nüfusunun yüzde 91'ini temsil eden ve 26 farklı ülkeden 26 otomotiv gazetecisinin oluşturduğu juri, Fiat Egea'yı "2016'nın En İyi Otomobili" seçti. İtalya'daki ödül töreninde konuşan Fiat Chrysler Automobiles Operasyon Direktörü Alfredo Altavilla, "1968 yılında Tofaş ile kurulan ortaklık, otomotiv endüstrisinin süregelen en uzun ortaklığı olmasının yanı sıra; tutarlılık, başarı ve güvenin de bir göstergesidir. Pazarın ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılamak için gereklenleri yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada Egea/Tipo Ailesi önem kazanıyor. Bizim EMEA’daki stratejimizin ana parçasını oluşturuyor. Pes etmeden çalışmalarını sürdüren, dünyanın en iyi otomobil fabrikalarından biri olan Bursa fabrikamıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Törende "En İyi Şirket" ödülünü merhum Mustafa Koç adına teslim alan Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen de, "Bu önemli törende kendisiyle birlikte olmayı arzu ediyorduk. Onun vizyoner adımlarından aldığımız ilhamla, daha büyük başarılar için çalışacağımızı vurgulamak isterim” diye konuştu. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu ise şunları söyledi: "1995 yılında Türkiye’den dünyaya ilk büyük ölçekli otomobil ihracatını yapan Tofaş’ın bugün Avrupa’nın en iyi otomobilini üretiyor olması tesadüf değil. 90’lı yıllardan itibaren Ar-Ge’ye yatırım yaptık. Şimdi meyvesini alıyoruz."

Fiat Egea 'en iyi otomobil' seçildi

∂ AutoBest 2016'da Fiat Egea 'En İyi Otomobil', Koç Holding Otomotiv Grubu da 'En İyi Şirket' ödülünü aldı. Tofaş’ın 520 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Egea’ya verilen ödülü; Fiat Direktörü Alfredo Altavilla, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen ve Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu teslim aldı. Bursa’dan dünyaya ihraç edilen Fiat Egea; motor seçenekleri, kalite algısı, konfor ve çok amaçlılık gibi kriterlerde en iyi fiyat/kalite oranını sunmasıyla ödüle layık görüldü. Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, "Bundan sonraki hedefimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılmak, yeni pazarlara açılmak. Egea, tüketicilerin gerçekten ihtiyaç duyduğu unsurları içeren, en hesaplı otomobillerden biri olarak da dikkat çekiyor. EMEA Bölgesi ve Türkiye’de aldığı 15 bini aşan sipariş, bunu gösteriyor” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...