Sağlıkta yeni dönem

Düzenleyen:
Sağlıkta yeni dönem

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, ders alınması için tıbbi süreçlerde yapılan hataların bildirildiği bir sistem kurdu, 2 ayda 5 bine yakın sağlık görevlisi “hata yaptım” diye başvurdu.

Gökhan Kaya ANKARA
Sağlık Bakanlığı, sağlık tesislerinin ve hastanelerde görevli hekimden hemşireye, asistandan temizlik görevlisine kadar herkesin tıbbi süreçlerde karşılaştıkları hataları bildirebilecekleri “Güvenlik Raporlama Sistemi” adıyla bir uygulama geliştirmişti. 
Sağlık çalışanlarının ‘ders çıkarması için’ hastanede yaptıkları en basitinden en ciddi hatalarına kadar her türlü yanlış uygulamalarının kaydının tutulduğu bu platforma iki ayda 4 bin 500 hata bildirimi geldi. Hataların en çok kliniklerde ve ameliyathanelerde meydana geldiği bildirilirken, en çok hatanın 08:00-12:00 saatleri arasında yapıldığı kaydedildi. Mesleklere göre hata bildirimleri incelendiğinde en çok hata yapanların başında hemşireler gelirken, ikinci sırada uzman hekimler yer aldı. 
İşte hatalardan bazıları:
¥ Ameliyat bölgesi ve tarafı işaretlenmedi.
¥ Hasta kimliği, ameliyat yeri ve cerrahi işlem doğrulanmadı.
¥ Hasta transferine sağlık çalışanı eşlik etmedi.
¥ Hastanın makyaj, protez ve değerli eşyalarının çıkarıldığı teyit edilmedi.
¥ İhtiyaç duyulabilecek görüntüleme cihazları kontrol edilmedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...