Uzmanlar uyarıyor: Güneşte daha az makyaj!

Düzenleyen:
Uzmanlar uyarıyor: Güneşte daha az makyaj!

YAŞAM Haberleri

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak, çevresel şartlar sebebiyle artık daha önemli.

CANAN ERASLAN - Uzmanlar, öncelikle yaz-kış demeden güneş kremi kullanılmasını önerirken, özellikle sıcak günlerde makyaj malzemelerinin daha az kullanılması gerektiğini ifade ediyor. Medipol Üniversitesi’nden Profesör Dr. Mustafa Özdemir, güneşe maruz kalan veya sıcak ortamda bekletilen ürünlerin bütünlüğünün bozulduğunu hatırlatıp, “Mümkünse kullanmayın veya kullanımı en az seviyeye indirin. Üzerine güneş kremi sürün. Aksi takdirde cildinizde yaralar ve koyu renkli izler oluşabilir” diyor. Profesör Özdemir’in verdiği bilgiye göre, deniz ve havuzda koruyucu kremlerin 45 dakikada bir yenilenmesi gerekiyor. Güneş gözlüğü, şapka da güneşin zararlı etkilerinden korunmak için en önemli araçlar arasında. 

HASSAS CİLTLERDE LİMONA DİKKAT
Her ne kadar koruyucu kremler olsa da taze sebze ve meyveler, birçok olumsuzluğu en baştan önleyecek. Prof. Özdemir, “Yaz meyve ve sebzelerini bolca tüketmek, cilt sağlığına çok iyi gelecektir. Ancak furokumarin içeren bergamot, limon gibi meyve ve sebzeleri cilt hassasiyeti olanlara tavsiye etmiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...