Küçük Kayra midesini çantasında taşıyor

Düzenleyen:
Küçük Kayra midesini çantasında taşıyor

SAĞLIK Haberleri

Bursa’da, 3 yaşındayken banyoda bulup içtiği temizlik maddesi sedeniyle iç organları hasar gören küçük Kayra, 5 yıl içinde Türkiye’de 30, ABD’de ise bir yıl içinde 2’si büyük 40 olmak üzere toplam 70 ameliyat geçirdi.

Şu anda 8 yaşında olan Kayra Yaman, sırt çantasında taşıdığı ve mide bağırsak görevini gören özel bir cihazla besleniyor.
İçtiği temizlik maddesinin ağzını, yemek borusu, midesi ve bağırsaklarını yakması sonucunda midesinin bir bölümü alınan, ağız içi, böbrek ve diğer organlarına müdahale edilen Kayra, ardı ardına 30 ameliyat geçirdi. Önce beslenebilmesi için kalın bağırsağından yemek borusu yapıldı. Ancak yapılan yemek borusu bir süre sonra çürüdü. Tedavisine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam edilen Kayra burada da 40 defa ameliyat masasına yattı ve Kayra’ya burada yeni bir yemek borusu yapıldı.
Tedavilere rağmen Kayra’nın tükürüğü dâhil ağızdan aldığı her şeyin akciğerine gittiğini söyleyen anne Ayşen Karakaş, “Ağzından hiç bir şey yememesi gerekiyor. Aksi takdirde akciğerlerini kaybetme riski var” dedi.
Kayra’nın tedavisine Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edileceğini, tedavinin ardından her şeyin yolunda gitmesi halinde 6 ay veya 1 yıl içinde yeniden ABD’ye gideceklerini ve burada ince bağırsaktan yemek borusu yapılacağını söyleyen anne Karakaş, “Kayra, şu anda çantadaki makineye bağlı. 18 saat boyunca sırtından çıkarmıyor ve buradaki özel mamalarla besleniyor. Çantasının izin verdiği ölçüde arkadaşlarıyla oynuyor. Oğlumu 15-20 ameliyat daha bekliyor. Eğer başarısız olursa ömür boyu bu çanta ile yaşamak zorunda kalacak” dedi. 

Küçük Kayra midesini çantasında taşıyor

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...