Az yakan, çok güçlü Peugeotlar geliyor

Düzenleyen:
Az yakan, çok güçlü Peugeotlar geliyor

Ekonomi Haberleri

Yakıt tüketimi ve performans açısından ödüllü motor 1.2L PureTech, 110 beygir gücü ile birleşerek Peugeot'nun iki modelini iddialı hâle getiriyor

Ali ÇELİK

Peugeot, Türkiye pazarına ağustos ayı itibariyle iki 2 yeni model daha sunuyor. Yakıt tüketimi ve performans konusunda iddialı olan 2008 ve 208, 3 silindirli benzinli motor teknolojilerine sahip... 2008, SUV tasarımını güçlendirerek maceraseverlerin gözüne giriyor. Araçta yeni tasarlanan çamurluk korumaları, dik konumlandırılmış ızgara ve kapı çıtaları sağlamlık hissini vurguluyor. Firmanın ödüllü motoru 1.2L PureTech, 110 hp versiyon ve EAT6 tam otomatik şanzımanla bu araçta birleşiyor. 2008'in ayrıca "1.6 e-HDi" ve "ETG6" motor seçeneği de bulunuyor. Markaya özgü "Grip Control" çekiş sistemi, 2008’in farklı zemin yapılarında rahatlıkla ilerlemesi için, "Mud & Snow" (kar ve çamur) sertifikalı Goodyear Vector lastiklerle birlikte yola çıkıyor. "Mirror Screen" teknolojisi, sürücünün akıllı telefonla multimedya sistemine bağlamasını sağlıyor. Şehir içi güvenlik sağlayan otomatik fren sistemi ve geliştirilmiş park asistanı, sahip olduğu diğer teknolojik özelliklerden... Peugeot 2008, ürün gamına yeni katılan "‘GT Line" donanım seviyesi ile de, standartlarını yenileyerek daha sportif bir görünüm kazanmış... "Ultimate kırmızı" ve "kristal yeşil" isimli gövde renkleri oldukça dikkat çeken aracın renk yelpazesinde; 5 metalik, 1 sedefli ve 1 mat olmak üzere 7 farklı alternatif bulunuyor.

Avrupa’da Peugeot’nun en çok sattığı diğer modeli olan Peugeot 208 de; EAT6 otomatik vites seçenekli, 110 beygir gücündeki benzinli PureTech motoru ile dikkat çekiyor. Euro 6 normlarına uygun PureTech motor seçenekleri ile Peugeot 208, yakıt tüketimi ve emisyon salımları açısından sınıfının liderliğine yerleşiyor. Bu motor, karma parkurda 4.6 litre yakıt tüketimi ve 107 gr/km CO2 salımı gerçekleştiriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...