Güneş uçuklatıyor

Düzenleyen:
Güneş uçuklatıyor

SAĞLIK Haberleri

Aşırı yorgunluk, uykusuzluk, stres, depresyon, çarpma ve deri bütünlüğünün bozulması durumunda da uçuk virüsü aktif olur.

Daha önce uçuk çıkaran kişilerin uzun süre güneş altında kalmamaları gerektiği bildirildi. Vücudun her bölgesinde oluşabilen ama çoğunlukla dudakların dış yüzeyinde ve burun kenarında ortaya çıkan uçuğun bir cilt problemi olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Uçuk vücuda yerleşen herpes simpleks adlı virüsün çeşitli sebeplerle aktif olması sonucu oluşur. Bağışıklık sistemi zayıfladığında, kadınların âdet dönemlerinde, dudak çevresinde çarpma, vurma, ısırma gibi sebeplerle deri bütünlüğü bozulduğunda, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk durumunda ve  çok fazla güneş ışığına ve zarar verici UV ışınlara maruz kalındığında ve vücutta bir enfeksiyon oluştuğunda uçuk virüsü aktifleşebilir. Ayrıca kansızlık, depresyon, stres, kâbus görme gibi sebeplerle de uçuk çıkabilir” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...