Bodrum'da tekne battı, 14 mülteci kurtarıldı

Düzenleyen:
Bodrum'da tekne battı, 14 mülteci kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

Aydın'ın Didim İlçesi'nden umut yolculuğuna çıkan mülteciler, içinde bulundukları çalıntı teknenin batmasıyla suda ölüm kalım savaşı verdi. Suriye uyruklu 14 mülteciyi, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

Bulamaç Adası'nda yayın yapan 'www.lerosnews.gr' adlı sitenin haberine göre; Didim'den çalıntı altı metrelik ahşap tekneyle kürek çekerek bu gece yarısı 3 mil uzaklıktaki Bulamaç Adası'na (Farmakonisi) geçmeye çalışan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 14 Suriyeli ölümden döndü. Sahilden açıldıktan bir saat sonra Bulamaç'a 1 mil mesafede, saat 04.00'te, su almaya başlayan teknenin batmasıyla denizin yüzeyinde can yelekleri ile yaşam mücadelesi veren mültecileri, bölgede devriye görevi yürüten Yunan Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Kurtarılan mülteciler, Leros Adası'na götürüldü. 8 mültecinin tedaviye alındığı belirtildi. Yunan haber sitesi ayrıca, bu sabah Sakız, Midilli ve İstanköy adalarına geçen kaçak sayısının 139'a ulaştığı belirtildi.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...