Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de hain saldırılar: 7'si sivil 12 şehit

Düzenleyen:
Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de hain saldırılar: 7'si sivil 12 şehit

YAŞAM Haberleri

Şırnak'ta dün PKK'lı teröristler, Habur'daki üs bölgesine asker taşıyan araca saldırdı. 4 asker şehit oldu, 9 asker yaralandı.

Terör örgütü, akşam saatlerinde iki ayrı saldırısıyla daha Türkiye'yi sarstı. Mardin Kızıltepe İlçe Devlet Hastanesi 50 metre yakınında PKK'lıların önceden tuzakladığı el yapımı patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Burada 1 polis, 2 sivil şehit oldu, 54 kişi yaralandı. Kısa süre sonra bir acı haber de Diyarbakır'ın Sur ilçesinden geldi. Ongözlü Köprüsü yakınlarındaki patlamada 5 sivil şehit oldu, 5'i polis olmak üzere 13 kişi yaralandı.

İLK ACI HABER ŞIRNAK'TAN GELDİ

Şırnak Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasındaki bulunan Habur-2 köprüsü ile Andaç Köyü yakınlarında dün sabah saat 07.30 sıralarında Habur-2 Gümrük Kapısı'ndaki üs bölgelerine asker taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında, büyük bir patlama meydana geldi.

4 ASKER ŞEHİT OLDU

PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu hasar gören zırhlı araçtaki Tayfur Çankaya, Ahmet Suna, Ahmet Hilmi Yiğit ile Bayram Kavcı şehit olurken, 9 asker yaralandı. Kuzey Irak sınırına sıfır noktada bulunan Andaç köyüne 2 kilometre kala meydana gelen saldırıdan sonra Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinden patlamanın olduğu yere çok sayıda asker sevk edildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı düzenlendi. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı ve teröristler sınırı geçip Irak tarafına kaçtı.

Yaralı 9 asker helikopterlerle Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Irak sınırında geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyonun ağırlıklı olarak sürdüğü Andaç köyü çevresinde, terörist hedefler Kobra helikopterlerle ateş altına alındı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yer yer çatışma çıktığı belirtildi.

MARDİN

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki PKK'lı teröristlerin polis servis midibüsüne bombalı saldırısında çok sayıda kişi yaralandı. Mardin Valiliği, hain saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin ise hayatını kaybettiğini, 5'i polis 20 kişininin de yaralandığı açıkladı.

Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de hain saldırılar: 7'si sivil 12 şehit

DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi On Gözlü Köprü hemen girişinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lılarca bombalı saldırı düzenlendi.Valilikten yapılan açıklamada saldırıda 5 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 12 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi. Yaralanan polisler ve vatandaşlar 112 Acil Servis ekiplerince çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de hain saldırılar: 7'si sivil 12 şehit

Hayatını kaybedenlerin tümü aynı aileden. Yukarıdaki fotoğrafta görünen anne Demet Yıldırım Aydın, bebeği Ceylan Naz Aydın, diğer çocuğu Oğuz Aydın, Demet'in annesi Behiye Yıldırım ve kızkardeşi Derya Yıldırım hayatını kaybetti. Dede Necati Yıldırım yaralı.

Şırnak, Diyarbakır ve Mardin'de hain saldırılar: 7'si sivil 12 şehit

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...