BDDK Başkanı: Krediyi geri çağıranları ihbar edin!

Düzenleyen:
BDDK Başkanı: Krediyi geri çağıranları ihbar edin!

Ekonomi Haberleri

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, kredi geri çağırma konusunda bazı şikayetler geldiğini ve art niyetli olanlara göz yummayacaklarını vurguladı.

Akben, "Bu tür şikâyetleri ve bilgileri bize getirenlere, 'Banka ve şirket bazında isim vererek, müracaatta bulunun' diyoruz. Konunun doğru olup olmadığı hususunu araştırırız ve bunu yapanlar hakkında ne gerekiyorsa yaparız" diye konuştu. Bankaların "giderlerini kısmak" ve "mevduat toplama yarışını bırakmak" suretiyle masraflarını daha da düşürebileceğini söyleyen Akben, şöyle devam etti: "Çok lüks binaları ve şubeleri var. Bu giderlerde yüzde 10'luk bir tasarruf, 0.25 puan daha faiz indirimi getirebilir. Mevduatta faizi yükseltme yarışı otomatik olarak kredilere yansıyor. Dolayısıyla bankalar bundan vazgeçmeli. Faiz oranlarının yıllık yüzde 7-8 olduğu dönemde de bu işlerden para kazandılar. Kredi faiz oranlarının daha makul seviyelere geleceğini düşünüyoruz. Bu bir başlangıçtır, arkası gelecektir."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...