Depremde en etkili hayatta kalma metodu

Düzenleyen:
Depremde en etkili hayatta kalma metodu

YAŞAM Haberleri

Uzmanlar, deprem anında insanların güvenli bir yere sığınmak yerine bilinçsizce koştuğunu panikleyerek yüksek bir yerden atlayarak can verdiğini söylüyor.

Türkiye, bir deprem ülkesi olmasına rağmen, vatandaşların bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığı, zaman zaman yaşanan küçük ve orta ölçekteki depremlerde ortaya çıkıyor. Deprem sırasında teknik olarak ne yapacağını bilmeyen vatandaşların güvenli bir yere sığınmak yerine bilinçsizce koşması ve panikleyerek yüksek bir yerden atlaması, yaralanmalara ve can kayıplarına yol açabiliyor. BÜ Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Biriminin, en kolay korunma yöntemi olarak tavsiye ettiği “çök”, “kapan”, “tutun” hareketi hayat kurtarıyor. Afete Hazırlık Eğitim Birimi, vatandaşlara depremi hissettiğinde “Merdivenlere ya da çıkışlara doğru koşmayın, balkona çıkmayın, asansör kullanmayın, balkonlardan ve pencerelerden atlamayın, güvenli bir yer bulup çökün, başınızı ve ensenizi koruyacak şekilde kapanın, düşmemek için sabit bir yere tutunun” şeklinde tavsiyede bulunuyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...