33 şehit yıllar sonra defnedildi

Düzenleyen:
33 şehit yıllar sonra defnedildi

YAŞAM Haberleri

Kıbrıs’ta 1974 yılında Rumlar tarafından öldürülüp cenazeleri kaybedilen ve KKTC Kayıp Şahıslar Komitesi’nin yaptığı çalışmalar neticesinde bulunup kimlikleri tespit edilen 33 şehidin naaşı askeri törenle defnedildi.

Duygulu anların yaşandığı törende “Taşkent şehitleri” olarak anılan Türkler yad edildi. Şehitlerin bedenleri valiz boyutundaki küçük tabutlara sığdı. Törene KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı. 42 yıl önce Limasol esir kampına götürülmek üzere Taşkent, Terazi ve Tatlısu’da alıkonulan 82 kişinin vahşi bir katliama kurban gittiğini belirten Akıncı, hayatta kalan bir Türk sayesinde gerçekleştirilen vahşetin ortaya çıktığını hatırlattı. İki yıl önce şehitlerin yarıya yakının defnedildiğini kaydeden Akıncı, kederli ailelerin acılarını paylaştığını söyledi. Konuşmaların ardından cenaze namazı kılındı ve gözü yaşlı şehit yakınlarına bayrak ve şehitlerin fotoğrafları verildi. Adada bugün hâlâ 200 Türk’ün cesedi kayıp durumda.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...