Camide haça halk el koydu

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Camide haça halk el koydu

YAŞAM Haberleri  / IHA

15 Temmuz ihaneti ile FETÖ’nün gerçek yüzünü gören halk gözünü açtı! Bursa İnegöl’deki Sani Konukoğlu Camii mihrabında bulunan haç garabeti vatandaşın tepkisi ardından ortadan kaldırıldı.

Hristiyanlara yaranmak için Kur’an-ı kerim mealini tahrif ettiler. Camileri kiliseler gibi taburelerle doldurdular. Mevlid Kandili dururken Kutlu Doğum diye bir garabet ortaya attılar. Tekbirleri sazlar eşliğinde söylediler. Kilisede ezan okuyup “Eşhedüenne Muhammeden Resulullah” kısmını söylemediler. Camiyi cemevine çevirdiler. Kelime-i tevhidi telaffuz ederken sadece “lailahe illallah” demenin yeterli olacağını söylediler. En büyük darbeyi İslamiyet’e indirdiler. Ama yakın döneme kadar ciddi bir tepkiyle karşılaşmadılar. 15 Temmuz girişimi, Fethullah Gülen’in gerçek yüzünü ortaya koyunca, şimdiye kadar iyi niyetleri sebebiyle bütün bu olanlara itiraz etmeyen halk gözünü açtı. Uyanışın örneklerinden biri Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşandı. Konukoğlu Ailesi, 17 yıl önce ilçeye Sani Konukoğlu adına bir cami inşa ettirdi. Ancak ibadethanenin mihrabında bir gariplik vardı. Mihrap karşıdan bakıldığında haç işaretine benziyordu. Yani vatandaşlar, haçın önünde namaza duruyordu. Duyarlı vatandaşlar şikayet etmiş ancak olumlu cevap alamamıştı. Cami cemaatı, garabeti sosyal medyaya taşıdı. Haç önünde ibadet edenlerin fotoğrafı kısa sürede milyonlarca kişi tarafından paylaşıldı. Tartışmalar twitter’da devam ederken, İnegöl Belediyesi duruma el koydu. İnegöl Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş kısa süre sonra “Sani Konukoğlu Camii”ndeki mihrap kısmı düzeltildi. Ortadaki bölüm cam yapılarak komple düzeltilecek” mesajını paylaşarak bu garipliğin ortadan kaldırıldığını duyurdu.

17 yıl önce yaptırılan caminin minberinin bugüne kadar dikkat çekmediğini belirten bir belediye yetkilisi “Müftülüklerdeki ilgililerle bu konu hakkında temas kuruldu. Ancak herhangi bir netice elde edilemedi. Son yaşanan olayların ardından vatandaşlarımız daha hassas yaklaşıp sosyal medyadan baskı yapınca, müftülük, hayırsever aileyle irtibat kurup, minberin düzeltilmesi için harekete geçti. Minberin üzerinde de ne olduğu bilinmeyen Arapça bir yazı vardı, o da kaldırıldı” şeklinde konuştu. Öte yandan sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın altına yorum yapan bir vatandaşın “Haç işaretli mihraba HÖH (Halk Özel Harekatı) müdahale etti” yazması dikkat çekti.
Vatandaşlar, kiliseleri andırdığı ve uygun olmadığı için camilerin içindeki taburelerin de kaldırılmasını istiyor.   

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...