Kurbağalıdere’de hayat başladı

Düzenleyen:
Kurbağalıdere’de hayat başladı

YAŞAM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: “Kurbağalıdere’de artık hayat başladı. Koku yüzde 90 oranında azaldı. Dereye balıklar geldi”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy’deki Kurbağalıdere’ye saatte 1200 metreküp temiz deniz suyunun pompalandığını belirterek, “Kurbağalıdere’de artık hayat başladı. Dereye balıklar geldi. 2017 Temmuz sonuna doğru Kurbağalıdere’de ıslah çalışmaları tamamen bitmiş olacak” dedi.
Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’nın bulunduğu noktada denize dökülen Kurbağalıdere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ıslah çalışmalarıyla eski günlerine dönmeye başladı. Kurbağalıdere, bugün kısmen mavi rengine kavuşurken, kıyıları yavru balıklarla doldu. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yaptığı açıklamada, İstanbul’un sorunlarından birinin Kurbağalıdere de dâhil dereler olduğuna dikkati çekti. Geçmişte atık su kanalları olmadığı için “yanınızdaki ırmak ve dereleri kanallara bağlayabilirsiniz” yönünde kararlar çıkartıldığını anlatan Topbaş, Kurbağalıdere’nin de bu şekilde kirlenen derelerden biri olduğunu kaydetti. 
Uzun yıllar derelere atık suların bağlandığını dile getiren Topbaş, sadece Kurbağalıdere değil, bütün derelerin hatta Haliç’in de bu şekilde kirlendiğini anlattı. 
Topbaş, Kurbağalıdere’nin, 67 kilometrelik bir hat olduğu için atık sulardan daha çok etkilendiğini ifade ederek, İstanbul’daki bütün dereleri temizlemeye başladıklarını ve birçoğundaki çalışmayı tamamladıklarını söyledi. 
Gecekondular, eski Salı Pazarı’nın atıkları, evsel atıklar ve kanalların buraya bağlanmasının kirliliği artırdığını vurgulayan Topbaş, Kurbağalıdere’de ıslah çalışmalarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde, 1994’ten sonra başladığını ve 10 kilometrelik bölümün ıslah edildiğini kaydetti. İSTANBUL AA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...