Limonla daha güzel olun

Düzenleyen:
Limonla daha güzel olun

YAŞAM Haberleri

Limon sağlık kaynağı olduğu kadar güzellik kaynağı da... Tırnaktan saçlara, kuru ciltlerden akneli cilde kadar öyle çok şeye iyi geliyor ki... Doğrusu birçoğunu da bilmiyoruz. O hâlde cilt uzmanlarından aldığımız birkaç sırrı ve bunların nasıl uygulanacağını sıralayalım:

¥  Tırnakları kuvvetlendirir. Oje kullanıyorsanız, tırnaklarınız güçsüzleşir, kat kat ayrılır. Hele aseton bu zararlı etkiyi daha da artırır. Bunun için yapmamız gereken, bir yemek kaşığı zeytinyağına birkaç damla limon ekleyip karıştırmak olacak. Bu karışımı tırnaklarınıza sürün. Bunu mümkünse gece yatmadan önce uygulamalı ve eldiven giymelidir. Evet, rahatsızlığı büyük ama etkisi de öyle.
¥ Kuru cilde iyi gelir. Saç derinizden yüzünüze, dizlerinizden dirseklerinize kadar, limonun sağladığı harika görünüme inanamayacaksınız. Saç derisi için limon suyu, bal, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağını karıştırıp saç diplerine sürün. 10 dakika bekletip yıkayın. Kepeklenme ve kuruluk bitecek. Daha yumuşak bir cilt için bir parça limonu doğrudan yüzünüze sürün. Koltuk altına sürüldüğünde de doğal bir deodorant elde edilmiş olacak.
¥ Akneyi tedavi eder. Yarım limonu direkt olarak akneli bölgeye uygulayın. Gece yatarken uyguladığınızda, sabah daha etkili uyanmanız mümkün. Bir tedavi uyguluyorsanız, doktorunuza danışmakta yarar var.
¥  Dişleri beyazlatır. Limon suyuna karbonat karıştırarak güzel bir diş macunu elde edebilirsiniz.
¥  Siyah noktaya son... Çünkü limon ciltteki yağı emer. Bir parça pamuğa birkaç damla limon suyu sıkın. Uyumadan önce tonik gibi cildi temizleyin. Siyah noktalar için ise yarım limon suyunu bal ile karıştırıp siyah noktalı bölgeye uygulayın. 5 dakika bekletip soğuk suyla yıkayın.
¥  Saç renginizi açmak için boya ve kozmetik ürünlere ihtiyacınız yok. Limon yeter. Limon suyunu saç bakım spreyinize ekleyin ve saç tutamlarına püskürtün. Güneşe çıktığınızda doğal gölgeleriniz olacak.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...