İzinsiz hesap açmaya son

- Güncelleme:
İzinsiz hesap açmaya son

Ekonomi Haberleri

Sözleşmelerde önemli değişikliklere gidiliyor. Yeni düzenlemeye göre sözleşmeler büyük puntolarla yazılacak, müşteriye sormadan kredili hesap açılamayacak.

Bankacılık sektöründe yapılacak yeni düzenleme ile, müşterilerden habersiz hesap açılamayacak ayrıca sözleşmeler küçük puntolarla yerine net ve rahat okunabilir formatta olacak. Vatandaşlardan gelen şikayetlerin artması üzerine harekete geçen Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), sözleşmelerin yeniden düzenlenmesi için çalışma başlattı. Çalışmaya göre, bundan sonra küçük puntolarla ve sayfalarca yazılan sözleşme yerine kısa net ve daha büyük puntolarla yazılmış sözleşme yapılması zorunlu hale geliyor. Ayrıca, müşteriden habersiz kredili mevduat hesapları açılamayacak, bankaların müşteriye kurye ile sözleşme gönderme dönemi de sona erecek. Yapılacak düzenlemeyle tüketici hakları korunacak ve problemin hemen yargıya taşınmaması için düzenleyici kurum aracı olacak. Ayrıca ürün ve hizmet satışı için müşteriyi arayan bankalardan şikayetler konusunda da tüketiciye geri dönmeleri istenecek. Banka müşterisine satılan ürün ve hizmetlerin ücretleri bütün ayrıntılarıyla anlatılacak.

HABER VERMEDEN 55 BİN HESAP AÇILMIŞ
Geçtiğimiz yıl yapılan bir incelemede, sadece bir bankanın 55 bin izinsiz kredili mevduat hesabı açtığı ortaya çıkmıştı. BDDK Başkanı Mükim Öztekin ise, "Bana bile sormadan hesap açmışlar" sözleriyle şaşkınlığını ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...