Şanlıurfa'da dev kaçakçılık operasyonu, 25 gözaltı

Şanlıurfa'da dev kaçakçılık operasyonu, 25 gözaltı

YAŞAM Haberleri

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin, Suriye sınırına yakın bölgede yaptığı operasyonda çok sayıda silah,el bombası, uyuşturucu madde, kaçak sigara ve sahte para ele geçirildi. Dev operasyonda 25 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin, Suriye sınırına yakın bölgede yaptığı operasyonda, 4 adet Kalaşnikof marka tüfek, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm silaha ait şarjör, 156 adet mermi, 2 adet el bombası fünyesi, 2 adet el bombası, 102 adet Kalaşnikof mermisi, 6 adet Kalaşnikof şarjörü, 1 adet dürbün, 2 adet el telsizi, 100 karton kaçak sigara, 40 gram uyuşturucu, 40 bin adet 25 dinarlık Irak parası, 16 ülkenin sahtecilik amacıyla kullanılan örnek paraları, 4 adet sahte para yapımında kullanılan turnusol kağıdı ele geçirilirken, olayla ilgili 25 kişi gözaltına alındı. nbsp;
Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Şanlıurfa merkez, Akçakale, Suruç ilçeleri ile Buket, Mil, Deniz, İncedere köylerine operasyon düzenledi. 800 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonlarda; aralarında bir uzman çavuş, iki er, bir muhtar, bir İl Genel Meclis üyesinin de bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alındı. Bir yıldır yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda eş zamanlı operasyonlarda, 4 adet AK-47 Kalaşnikof marka tüfek, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm silaha ait şarjör, 156 adet mermi, 2 adet el bombası fünyesi, 2 adet el bombası, 102 adet Kalaşnikof mermisi, 6 adet Kalaşnikof şarjörü, 1 adet dürbün, 2 adet el telsizi, 100 karton kaçak sigara, 40 gram uyuşturucu, 40 bin adet 25 dinarlık Irak parası, 16 ülkenin sahtecilik amacıyla kullanılan örnek paraları, 4 adet sahte para yapımında kullanılan turnusol kağıdı ele geçirildi. Ayrıca daha önceden de bu şahıslara ilişkin yapılan operasyonlarda, serbest bırakılan ve tutuklanan kişilerin evlerinde ve bahçelerinde yapılan aramalarda; bin 200 tane küçük ve büyükbaş hayvan, 57 bin 500 paket kaçak sigara, 10 bin 600 litre gümrük kaçağı akaryakıt, 6 ton gümrük kaçağı şeker, uyuşturucu maddesi numunesi, İstanbul'dan çalınan bir araç, 1 adet Kalaşnikof ve silaha ait şarjörler, Suriye'ye kayıtlı 1 adet hacizli kamyon, kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 28 adet araç, 3 adet uçaksavar, 6 adet manevra ve 83 adet G3 piyade tüfek mermisi ele geçirilmişti.
Öte yandan, Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'de yaşanan iç karışıklıklardan istifa ederek ilimiz Akçakale sınırında yapılan kaçakçılık faaliyetinin tespitiyle birlikte, sınırdaki askeri yetkililer ve jandarma birimleriyle iş birliği ve koordinasyon halinde çalışılarak, şahısların tüm faaliyetleri deşifre edilmiş, bu kapsamda sınır hattımızın güvenliği büyük ölçüde arttırılarak, illegal geçişlerin tamamen engellenmesi sağlanmıştır" denildi.
Gözaltına alınan 25 şahsın ifadelerinin, halen sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
ŞANLIURFA (İHA) nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...