Hakkari Şemdinli'de hain saldırı... 10'u asker 18 şehit

Düzenleyen:
Hakkari Şemdinli'de hain saldırı... 10'u asker 18 şehit

GÜNDEM Haberleri

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Durak jandarma karakoluna bombalı araçla düzenlenen saldırıda 10 asker ve 8 sivil şehit oldu, 27 kişi de yaralandı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım saldırı sonucu 10 asker ve 8 sivilin şehit olduğunu açıkladı.
Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye terör örgütü PKK üyelerince saat 09.45'te saldırı düzenlendi.

Yolda derin çukur oluştu
Bölgedeki hastanelere sevk edilen yaralıların tedavilerine başlandı. Saldırı sonucu yolda yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştu.
Bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Valilik: Saldırıda 5 ton patlayıcı kullanıldı
10'u asker 18 kişinin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yapan Hakkari Valiliği, 11 asker ile 16 vatandaşın da yaralandığını duyurdu.
Valilik, saldırının yol denetim ve arama noktasına kontrolsüz olarak yaklaşan ve dur ihtarına uymayan kamyonetle yapıldığını açıkladı. Araca ateş açıldığı ancak teröristlerin de etraftan silahlı saldırı gerçekleştirdiği belirtildi.

Bombalı araçta yaklaşık 5 ton patlayıcının infilak ettirildiği belirtilerek, "Bölgedeki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi için hava destekli komando birliklerinin geniş çaplı operasyonları devam etmektedir. Bükün milletimizin başı sağ olsun" denildi.

"Bir metrekarelik alan bırakmayacağız"
Saldırının ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Kalkınma Bakanı Lüfti Elvan açıklama yaptı. Türkiye'nin terör örgütlerine teslim olmayacağını belirten Kurtulmuş, "Hesabı sorulacak" ifadelerini kullanırken, Elvan da, "Allah'ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...