Kahraman doktor ambulansta doğan bebeği göğsünde ısıtarak yaşattı

Düzenleyen:
Kahraman doktor ambulansta doğan bebeği göğsünde ısıtarak yaşattı

YAŞAM Haberleri

Erzurum Karaçoban’da 26 yaşındaki Doktor Sefer Başpınar’ın gösterdiği örnek çaba herkes tarafından büyük takdir topladı.

Erzurum’un Karaçoban ilçesinde ikiz bebeğe hamile olan Seher Işık, önceki gün erken doğum teşhisiyle ambulansla Erzurum’a sevk edildi. Anne adayı Işık’a eşlik eden 26 yaşındaki doktor Sefer Başpınar, ilk doğumu Erzurum’a 30 km kala ambulansta gerçekleştirdi. Doktor Başpınar, erkek bebeğin hipotermiye (vücut ısısının düşmesi) girmemesi için onu göğsüne yaslayarak vücut ısısıyla destek olarak yaşamasını sağladı. Annenin ikinci erkek bebeği ise hastanede sezaryenle alındı. Dr. Başpınar, şöyle konuştu: “Olay günü ilçedeki ambulansla başka bir görev için Erzurum’a geldik. O sırada hamile bir kadın erken doğum sebebiyle hastaneye müracaat etmiş. En yakın ilçedeki hastaneden ambulans istemelerini ve anneyi Erzurum’a göndermeleri talimatını verdim. Ben de Erzurum’dan yola çıkıp onlarla yolda buluştum. Ambulansa bindiğim sırada doğum olayı gerçekleşmeye başladı. İkiz bebeklerden birini ambulansta doğurttum. Bebeği göğsümde saklayarak hastaneye kadar getirdim. Çocukların ve annenin sağlık durumu gayet iyi.”

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...