3 şehir hastanesine 3 milyar lira yatırım

Düzenleyen:
3 şehir hastanesine 3 milyar lira yatırım

Ekonomi Haberleri

Eskişehir Şehir Hastanesi için 18 yıl vadeli 344 milyon avroluk proje finansmanı anlaşması imzalayan Akfen İnşaat, biri bu yıl açılacak üç şehir hastanesine 3 milyar TL yatırım yapacak

Önder ÇELİK İSTANBUL - Isparta, Tekirdağ ve Eskişehir olmak üzere 3 farklı şehir hastanesi projesinin Kamu-Özel İş Birliği (PPP) modeli ile yapımını üstlenen Akfen İnşaat, toplam 2 bin 316 yatak kapasitesine sahip projeler için toplam 3 milyar TL yatırım yapacak. Akfen İnşaat, Eskişehir Şehir Hastanesinin inşası için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası ile 344 milyon avro düzeyinde proje finansmanı anlaşmasına imza attı. Her iki bankanın yüzde 50 oranında pay sunduğu anlaşmanın imza töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu ana kadar 18 projenin sözleşmelerinin yapıldığını belirterek, “Sözleşme tarihlerindeki bedelleri itibariyle toplamda 18 yatırımın bedeli 19 milyar 929 milyon lira. Bu hastanelerde 8 milyon 262 bin metrekare kapalı alan, 27 bin 911 de yatak kapasitesi olacak. Önümüzde sözleşme bekleyen hastanelerimiz var. Bunlarla birlikte toplamda 41 bin yatağa ulaşacağız” dedi.

YENİLERİYLE İLGİLENİYORUZ
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Isparta, Eskişehir ve Tekirdağ Şehir Hastanelerine toplam 3 milyar TL yatırım yapacaklarını belirterek, Isparta Şehir Hastanesinde sona yaklaştıklarını söyledi. Hamdi Akın, “Projeyi, planladığımız tarihten yaklaşık 6 ay önce bitiriyoruz. Yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığına teslim etmeyi planladığımız proje, Türkiye’nin ilk Şehir Hastanelerinden biri olacak” dedi. Şehir Hastaneleri ile ilgili gelecek hedeflerini de paylaşan Akın, “İhaleye açılacak yeni Şehir Hastaneleri projelerinde yer alarak önümüzdeki dönemde bu alanın önemli oyuncularından biri olmayı sürdüreceğiz Böylece Kamu-Özel İş Birliği Projelerinde de önemli bir oyuncu olacağız” diye konuştu.

10 MİLYAR $ YATIRIM
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali de, projedeki vadenin 18 yıl gibi uzun bir sure olduğuna işaret ederek, Kamu-Özel İşbirliği ile 18 sağlık tesisinin yapıldığını, bunların toplam yatırım maliyetinin ise 10 milyar doları aştığını kaydetti. Bankacılık sektörü olarak bu projelere güvendiklerini belirten Bali, PPP ile geliştirilen sağlık tesisi projeleri için İş Bankası’nın 800 milyon dolara yakın bir finansman sağladığına dikkati çekti.
Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil ise Türkiye’de sağlık alanında yapılan reform ve yatırımların tartışmasız çok önemli olduğuna işaret ederek, “Garanti Bankası olarak, bu projede yer almaktan gurur duyuyoruz ve bugüne kadar olduğu gibi ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacak tüm projelere, önümüzdeki dönemde de destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
3 şehir hastanesine 3 milyar lira yatırım
İmza töreni; İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın ile Sağlık Bakanlığı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Taflan’ın katılımıyla gerçekleşti.

Isparta’daki yıl sonunda açılıyor
İnşaasına yıl içinde başlanan Eskişehir Şehir Hastanesi, 333 bin metrekarelik alan üzerinde toplam 1.081 yatak kapasitesine sahip. Hastanenin 2017 yılı sonuna kadar tamamlanarak Sağlık Bakanlığına teslim edilmesi hedefleniyor. Bu yılın sonuna kadar tamamlanacak Isparta Şehir Hastanesinin ise toplam 755 yatak kapasitesi olacak. Akfen İnşaat’ın bu yıl içinde temelini atmayı planladığı Tekirdağ Şehir Hastanesi de 480 yataklık kapasitesi ile bölgenin en büyük hastaneleri arasında yer alacak. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...