Askerî yargıda 109 ihraç

Düzenleyen:
Askerî yargıda 109 ihraç

GÜNDEM Haberleri

İhraç edilen 109 askeri hâkim subayın meslekten çıkarılarak, TSK ile ilişiklerinin kesildiği açıklandı.

Millî Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Askerî Hâkimler Komisyonu’nun Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında toplandığı belirtildi. Komisyonu kararı ile 109 askerî hâkim subayın meslekten çıkarılarak TSK ile ilişiklerinin kesildiği duyuruldu. İhraç edilenler arasında Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı, Eski Hava kuvvetleri Adli Müşaviri Hava Hâkim Yarbay Bedrettin Özgür, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı ile üsteğmen ve teğmenlerin bulunduğu öğrenildi. FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden önce 468 olan askerî hâkim subay sayısı, son ihraçlarla 209’a düştü. Son ihraçlarla 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında TSK’dan ihraç edilen personel sayısı 4 bin 48 oldu.
184 HAKİM-SAVCI AÇIKTA
Bu arada HSYK 2. Dairesi, “ByLock” programı kullandığı tespit edilen 184 hakim ve savcıyı daha açığa aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ soruşturması kapsamında HSYK tarafından ihraç edilen hakim ve savcı sayısı ise 3 bin 456 olarak açıklandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...