Gemiciler İran’a açılıyor

Düzenleyen:
Gemiciler İran’a açılıyor

Ekonomi Haberleri

Darbe girişimi ve bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz hareketlerinden yara almadan kurtulan Türk ekonomisi, dünyaya açılmaya devam ediyor.

Haber Merkezi ANKARA

Bu kapsamda son dönemde hızlanan uluslararası iş ziyaretlerine yenileri ekleniyor. Gemi ve yat ihracatçıları İran’a gitmek üzere sektörel ticaret heyeti organize etti. Ekonomi Bakanlığı koordinesinde, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilecek program, 23-26 Aralık tarihleri arasında Tahran’da yapılacak. İran pazarına girmek isteyen Türk firmalar için önemli bir fırsat olarak değerlendirilen bu heyet, Türk gemi ve yat sektörünü İran’da tanıtacak. Program kapsamında Türk ve İranlı iş adamları ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca muhatap kurum ve kuruluşların da ziyaret edilmesi planlanıyor. Söz konusu heyete katılım başvuruları 24 Ekim’e kadar sürecek. Dünya genelinde gerçekleştirilen gemi ve yat ihracatının 2023 yılında 350 milyar doları bulması öngörülüyor. Türkiye’nin gemi ve suda yüzen taşıtlar ihracatı, 2008 yılında 2,65 milyar dolar olarak zirve yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...