65 yaş üstüne grip ve zatürre aşısı ücretsiz

Düzenleyen:
65 yaş üstüne grip ve zatürre aşısı ücretsiz

SAĞLIK Haberleri

Yaşlılarda grip aşısının yanında mutlaka zatürre aşısının da yapılması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Ünal, “Yaşlılarda zatürre hem daha ağır seyrediyor hem de daha öldürücü olabiliyor.

65 yaş üzerinde görülen zatürre vakalarının çoğu grip virüsünün yaptığı zatürre ya da grip sonrasında gelişen çeşitli bakterilerin yol açtığı hastalıktır. Bu sebeple 65 yaş üzerindekilere, 50 yaşında olup da kronik hastalığı olanlara ve dalağı olmayanlara mutlaka grip aşısının yanında zatürre aşısı da yapılmalıdır” dedi. Bu gruplara yapılacak zatürre aşısının geri ödemesinin olduğunu ve aile sağlığı merkezlerinde yaptırılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Sağlık Bakanlığı Aile Sağlığı Merkezlerine çocuklara yapılmak üzere zaten zatürre aşısını veriyordu. Ancak bunların erişkinlere yapılması için izin yoktu. Şimdi buna izin verildi. Sağlık ocaklarında zatürre aşısı da ücretsiz olarak yaptırılabiliyor. Grip aşısını olduktan en az 15 gün sonra 1 doz, bir yıl sonra ikinci doz ve 5 yıl sonra bir doz daha yapılır. Böylece ömür boyu koruma sağlanır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...