BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > PROF. DR. HASAN GÖK: Konyalıyı ekmek ve tuz şişmanlatıyor

PROF. DR. HASAN GÖK: Konyalıyı ekmek ve tuz şişmanlatıyor

“Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz Projesi” çerçevesinde, en kilolu ve en kalın belli erkeklerin Konya’da olduğunun belirlendiğine dikkat çeken Prof. Hasan Gök, bölgede hamurlu ve yağlı yiyecekler ile tuzun aşırı tüketildiğini, bunun da obeziteye sebep olduğunu ifade etti.



“Erkek Erkeğe Sağlık Konuşuyoruz Projesi” çerçevesinde, en kilolu ve en kalın belli erkeklerin Konya’da olduğunun belirlendiğine dikkat çeken Prof. Hasan Gök, bölgede hamurlu ve yağlı yiyecekler ile tuzun aşırı tüketildiğini, bunun da obeziteye sebep olduğunu ifade etti. Türkiye ortalaması 6 gram olan tuz tüketiminin Konya’da 19-20 gramı bulduğunu belirten Prof. Gök, ekmekteki tuz oranının aşağı çekilmesini istedi.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT