Kartal’da fiyatlar 8’e katlandı

Düzenleyen:
Kartal’da fiyatlar 8’e katlandı

Ekonomi Haberleri

Sabiha Gökçen Havaalanı; metro, deniz otobüsü ile Körfez Köprüsü gibi çok önemli hatlara yakın oluşu sebebiyle hem vatandaşın hem de inşaat firmalarının yoğun ilgi gösterdiği Kartal’da konut fiyatları son yıllarda katlanarak arttı.

Önder Çelik İSTANBUL

İlçede Yuvam Kartal ile Kartallife projelerini hayata geçiren STCA Gayrinemkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, son 5 yılda çok büyük değişim gösteren Kartal’a yerleşenlerin yüzde 76’sının 15 yıldan daha uzun süre ilçede yaşadığını ifade etti. Kartal’daki konut piyasasının çok iyi bir yatırım aracı olduğuna işaret eden Aydın Aslandağ, “Her geçen gün metrekare satış fiyatları biraz daha yükseliyor. 2 yıl önce metrekaresi 1.000 TL olan yerlerin şu an metrekare satış fiyatı 4.500-8.000 TL arasında değişiyor. Biz Kartal’da fiyatların önümüzdeki yıllarda minimum yüzde 25 oranında artacağını öngörüyoruz” dedi. 460 bin nüfuslu ilçede 130 bin bina bulunduğunu ve bu binaların yarısının dönüşeceğini kaydeden Aslandağ, “Kadıköy’den sonra İstanbul’da kentsel dönüşümün en çok hız kazandığı ilçe Kartal oldu. Yine Kartal’da kentsel dönüşümün parsel bazında değil, ada bazında gerçekleşmesi ve kentsel dönüşümün hız kazanması için ‘Dönüşmatik’ isminde bir sistem de kurulmuş. Kısacası Kartal Belediyesi kentsel dönüşüm konusunu önemsiyor ve bu anlamda önemli adımlar atıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...