Kültür şöleninde kayıp çocuk alarmı

/ Kaynak: İHA
Kültür şöleninde kayıp çocuk alarmı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir'deki Kültür Şöleni'nin ikinci gününde kaybolan çocuk sayısı artınca, şölen alanına polis tarafından kayıp çocuk parkı kuruldu

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ile İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kültürpark'ta düzenlenen şölen için saat 11.00'den itibaren binlerce kişi kapı önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yoğun katılımın yaşandığı şölende aileleriyle gelip bir anda gözden kaybolan çocukları bulmak için İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Kayıp Çocuk İrtibat Noktası kuruldu.
İzmir'deki Kültür Şöleni'nin ikinci gününde İzmirliler ve çevre illerden gelenler ülkelerin stantlarının kurulduğu Kültürpark'a akın etti. Şölene ailecek gelenler zaman zaman kalabalık olması nedeniyle çocuklarını kaybetti. Kaybolan çocukların artmasıyla birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü alarma geçerek Kültürpark'ta, Kayıp Çocuk İrtibat Noktası oluşturuldu. Böylece fuara çocuklarıyla gelen ebeveynlerin, kalabalığın içinde kaybolan çocuklarına daha kolay ulaşması sağlandı.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...