Cep telefonunu çocuktan uzak tutun

Düzenleyen:
Cep telefonunu çocuktan uzak tutun

SAĞLIK Haberleri

Türk Radyoloji Derneği Görüntüleme Fiziği ve Güvenliği Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Orhan Uyar, başta cep telefonu olmak üzere sinyal alıp gönderen elektromanyetik cihazların “masumiyeti”nin tam olarak kanıtlanmadığını belirterek, özellikle çocukların eline cep telefonu verilmemesini istedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Son yıllarda bu cihazların sağlığı tehdit ettiğine ilişkin yayınların arttığına dikkat çeken Prof. Dr. Oyar, “Bu aletlerin uzun vadedeki etkileri bilinmiyor. Cep telefonu ve tablet gibi araçların fazla kullanmaya bağlı olarak yıllar içinde beyin dokusunda bir takım fiziksel değişimler meydana getirdiğini biliyoruz. Özellikle çocuklar üzerinde yapılan çalışmalarda cep telefonlarının tutulduğu kulak tarafında sinyallerin beyin dokusunda hasar yaptığına ilişkin sonuçlar var. Hatta çocukların yaşı ne kadar küçük olursa sinyallerin o kadar derine indiği ve hasara uğrattığına ilişkin yayınlar mevcut. Bu sebeple bu cihazların tamamen zararsız olduğunu söyleyemeyiz. Yetişkinlerin telefonla konuşurken kulaklık takması, cep telefonlarının gece yatılan ortamda tutulmaması, çocukların eline verilirken konuşma özelliğinin kapatılması bu konuyla ilgili olarak alınabilecek önlemlerdir” diye anlattı. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...